Opened 9 years ago

Closed 9 years ago

Last modified 9 years ago

#294 closed defect (fixed)

wrong chroma qp offset in intra loco configuration

Reported by: ksuehring Owned by:
Priority: minor Milestone: HM-5.1
Component: HM Version: HM-5.1rc2
Keywords: Cc: fbossen, ksuehring, davidf, jct-vc@…

Description

encoder_intra_loco.cfg contains:

ChromaQpOffset : 2
ChromaQpOffset2nd : 2

which should be zero for common conditions

Change History (3)

comment:1 Changed 9 years ago by DefaultCC Plugin

  • Cc fbossen ksuehring davidf jct-vc@… added

comment:2 Changed 9 years ago by ksuehring

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed

fixed in trunk r1793

comment:3 Changed 9 years ago by davidf

For interest, the results with HM-5.1rc2 against HM-5.0 with the
ChromaQpOffset only affecting intra_loco are:

All Intra HE All Intra LC
Y U V Y U V
Class A (8bit) 0.0% 0.0% 0.0% -2.2% 16.3% 16.4%
Class B 0.0% 0.0% 0.0% -2.4% 22.2% 22.7%
Class C 0.0% 0.0% 0.0% -2.3% 17.1% 17.0%
Class D 0.0% 0.0% 0.0% -2.1% 16.4% 16.3%
Class E 0.0% 0.0% 0.0% -1.1% 16.5% 16.5%
Overall 0.0% 0.0% 0.0% -2.1% 18.2% 18.2%
0.0% 0.0% 0.0% -2.1% 19.0% 18.8%
Class F 0.0% 0.0% 0.0% -2.0% 12.7% 12.5%
Enc Time[%] 98% 100%
Dec Time[%] 100% 98%
Note: See TracTickets for help on using tickets.

This list contains all users that will be notified about changes made to this ticket.

These roles will be notified: Reporter, Owner, Subscriber, Participant

  • David Flynn(Subscriber, Participant)
  • Frank Bossen(Subscriber)
  • jct-vc@…(Subscriber)
  • karl.sharman@…(Always)
  • Karsten Suehring(Reporter, Subscriber, Participant, Always)